Bu Blogda Ara

24 Aralık 2016 Cumartesi

ÜNİVERSİTE ANILARI ÖLÜMSÜZLEŞSİN
Bu haftaki etkinliğimiz öğretmenimizin bizim için belirlediği 9 yerde fotoğraf çekilmekti.Bu fotoğrafları çekilirken çok güldük ve çok utandık. Bizim için değişik bir anı oldu. Fotoğraf çekilmeyi sevdiğim için benim için çok eğlenceli geçti hepsi.Bu etkinlikle okulun önemli yerlerini ,bilmemiz gereken yerleri öğrenmiş olduk.











ŞELALE







 KAMPÜS POLİKLİNİĞİ








OLİMPİK YÜZME HAVUZU 









ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI




MÖTBE KÜLTÜR MERKEZİ 




KÜLTÜR MERKEZİ





SINIF 

EĞİTİM FAKÜLTESİ






17 Aralık 2016 Cumartesi

Ege Üniversite Eski Eserler Müzesi

Ege Üniversitesi yerleşkesi içinde sergilenen koleksiyonda binden fazla eser bulunmaktadır. Arkeoloji Müzesi’nden alınan Koleksiyonerlik Belgesi ile 1995 yılında kurulan alanda bağış yoluyla kazanılmış hem arkeolojik hem de etnografik eserler sergilenmektedir. Edebiyat Fakültesi dekanlık katında yer alan koleksiyonda Mısır hiyeroglifinden sikkelere, Erken Transkafkasya seramiklerinden megara kaselere, mühürlerden kil tabletlere ve yazıtlı stellere kadar birçok eser bulunuyor. Eserler M.Ö. 3. binden M.S. 20. Yüzyıl’a kadar çok geniş bir sürece tarihleniyor.
Bu müzede bağışlanan birçok eser var. Müzenin içinde fazla eser yoktu. Kısıtlı sayıda eser vardı.Genel olarak deniz altından çıkarılmış eserler mevcuttu. Sadece bu topraklarda ki yerleşkelerin eserleri değil yurt dışından da birçok eser bulunmaktadır.Eserlerin hikayesini oranın görevlisi bize tek tek anlattı.





Mezar taşları, hayratlar, tüfekler






                              Buğday öğütme taşı






               Parfüm şişeleri



    Deniz altından çıkarılmış küpler










9 Aralık 2016 Cuma

1) Blog yazma hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Blog yazmak  o etkinlikte yaptığımız şeyleri veya bir konu hakkında düşündüklerimizi  blog okurlarımızla paylaştığımız web tabanlı bir sistemdir. Bir nevi günlük yazmak gibi bir şey. İçimizden geçenleri  en doğal cümlelerle okurlarımızla paylaşıyoruz. Şimdilik bir ödev olarak görünse de ileride sadece ödev olduğu için değil bir şeyleri paylaşmak için yazacağımız güzel bir paylaşım sayfası olacak.
2)Etkinlikler ve etkinliklere katılma hakkında düşündükleriniz nelerdir?
Etkinlikler kendimizi geliştirmemiz daha entelektüel bir insan olmamız için çok faydalı oldu. Bu sayede daha önce sadece adını duyduğumuz ama hiç katılmadığımız etkinliklere katılma şansımız oldu. Bizim için büyük bir şans oldu. Normalde istesek de vakit ayırmayacağımız etkinliklere gittik. İleride sorulduğunda susup kalmayacağımız hakkında ufakta olsa bilgi sahibi olacağımız güzel etkinliklere gittik. Hem bu etkinliklere gitmek bu şekilde bizde alışkanlık olacak. 
3) Derse ilişkin bir anınız:
Aslında çok enteresan bir anım olmadı ya da şu an aklıma gelmiyor. Ama sinemada zorla Ali ve Ayhan arkadaşımı ikna edip Aşk filmine yani duygusal filme sokmam olabilir. Tabi filmi izledikten sonra bende pişman oldum ama Alllahdan  filmden çıkınca bir şey demediler. Beni linç ederler diye düşünmüştüm aslında.
4) Bu derste öğrendikleriniz nelerdir?
Bu derste üniversitenin kurallarını, nelerin yasak olduğunu, başarılı olmanın yollarını öğrendim. Ayrıca zaman ayırıp gitmediğim etkinliklere gittim. Benim için büyük bir kazanım oldu. İleride öğrencilerime anlatabileceğim güzel anılar biriktirdim. 
5) Dersin sizin aklınıza getirdiği ilk 5 kelime nedir?

  • Etkinlik
  • Blog
  • Fırat Sarsar
  • Geç Kalmamak
  • Ödevi zamanında teslim