Bu Blogda Ara

27 Kasım 2016 Pazar

EĞİTİM FAKÜLTESİ VE ECZACILIK FAKÜLTESİ FUTSAL MAÇI
Maç büyük spor salonunda ve eczacılık fakültesine karşı yapıldı. Maç başında taraftarlar olarak karşılama marşları söyledik. Sonra oyuncularımız sahaya çıktı. Seremoni yapıldı ve maç başladı. Tek tek gollerimiz geldi. ilk yarı 5 - 3 bitti. İkinci yarı başladığında daha da hızlı başladık. Ard arda gollerimiz geldi. En çok golü takım kaptanı attı. Maç tezahüratlarıyla bol bol destek olduk. Maç sonunda 7-4 yendik ve marşlar söyledik...










25 Kasım 2016 Cuma

Ege Üniversitesi Kütüphanesi
Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; Üniversitemizin kuruluşu olan 1955 yılını takip eden 5 yılın sonunda 1961’de rektörlük binasının bir odasında büro olarak oluşturulmuş, 1965 yılında Kütüphane Müdürlüğü adını almış, (Md.Maide Ünlü) 1984’ten itibaren Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak çalışmalarına devam etmiş, Kampüs içerisinde farklı birimlerde yaklaşık 69 farklı kütüphane 1999 yılında şimdiki binasında toplanarak Merkez Kütüphane olarak üniversitemizde yapılanmıştır. Ege üniversitesi için yeterli olmasa da öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Önemli sorunun biri de kütüphane açılış ve kapanış saatleri. Normalde 7/24 açık olması gerekir. Çünkü öğrenciler için en iyi çalışma alanıdır.
Kütüphane içinde internet bağlantısı, özel bir sürü bilgisayar, sesli okuma alanları, oldukça geniş kitap haznesi var. Özel olarak mutlimedya alanları var. İşitme engelli, görme engelli arkadaşlarımız için kitap okuyup ses kaydı yaptıkları bölümler var.
Kütüphanede uyulması gereken kurallar
  • Kütüphaneye girişte ve ödünç alma işlemleri sırasında öğrenci veya personel kimlik kartının, dış kullanıcılar için kütüphane kartının gösterilmesi gerekmektedir.
  • Başkalarını rahatsız edecek şekilde hareket edilmemeli ve yüksek sesle konuşulmamalıdır.
  •  Kütüphaneye yiyecek ve su dışında içecek maddesi ile girilmemelidir.
  • Cep telefonları ile yüksek sesle konuşulmamalıdır.
  • Ödünç alma işlemleri tamamlanmadan kütüphane dışına yayın çıkartılmaz.
  • Kütüphaneye bavul ve valiz türü bagaj eşyaları ile girilmez ve emanet bırakılamaz.
  • Yalnızca kütüphane görevlileri tarafından kullanılan alanlara girilemez.
  • Grup çalışması grup çalışma salonunda yapılır.
  • Kayıp eşyalardan kütüphane yönetimi sorumlu tutulmamalı.
  • Kütüphane koleksiyonumuzun güvenliği manyetik alan esaslı kapı kontrol sistemiyle sağlanmaktadır. İkaz sesi işittiğinizde lütfen görevliye yardımcı olunuz. Gerektiğinde üzeriniz ve eşyalarınız aranabilir.







24 Kasım 2016 Perşembe

Öğretmenler Günü

Her şeyi öğrenmemizde en önemli kişiler olan öğretmenlerin günü bugün hatta artık benim günüm. Gerçekten insan bir garip hissediyor. Eskiden olsa bu kelimeyi yazarken içimi huzur kaplamazdı. Bu özel günle öğretmenlik duygusunu benimsedim. İleride öğrencilerimin olacağı duygusu beni şimdiden heyecanlandırıyor. Bugün Karşıyaka’daki öğretmen lokaline gittik. Orada bir tarih öğretmeniyle ufak bir sohbetimiz oldu. Bize birçok öğütte bulundu.  Eğitimin gerçekten çok önemli olduğunu, Türkiye Cumhuriyetinin Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi eğitimle gelişeceğini vurguladı. Eğitimdeki sorunlardan bahsettik. Çok şey yaşamış görmüş bir tarih öğretmeniydi. Küçükken çok zorluklarla okutulmuş ama şuan öğretmenliğin kazandırdığı onca yaşanmışlık ve tecrübe sayesinde emekliliğini yaşıyor. Bir yandan da ticarete yönelmiş.  Öğretmenlik gerçekten çok kutsal bir meslek… Bazen aklımda soru işaretleri oluyordu acaba başka bir mesleğe mi yönelsem diye ama bugün itibariyle iyi ki seçmişim bu mesleği. Hayatıma bana yön verecek çok iyi örnek hocalarım oldu. Bir yandan da bu yüzden sevdim bu mesleği. Özellikle lisedeki Edebiyat Öğretmenim Gökhan Aygün. Bana nefret ettiğim dersi sevdirdi en başta. Öğretmenin sadece dersi anlatıp çıkan biri olmadığını gösterdi. Kendimi en çaresiz hissettiğim  anda bana yol gösterdi. Beni yeniden dimdik ayağa kaldırdı. Ona çok şey borçluyum. Okulum biteli 2 sene olmasına rağmen hala konuşuyoruz. Her konuda bize yardımcı oluyor.  Bu okulda olmamın en büyük etkeni Gökhan Hocam.  Barajı geçemediğimde bir daha deneyemeyeceğim dediğimde beni tekrar ikna etti ve hiç desteğini esirgemedi. Ona ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah herkesin karşısına böyle öğretmenler çıkarsın. İstediğim kadar yazayım kelimeler minnettarlığımı anlatamaz. Öğretmen olmak kısaca en özel, en güzel  ve en kutsal meslek…









12 Kasım 2016 Cumartesi

ETNOGRAFYA MÜZESİ
 1990 yılında T.C. Maliye Hazine'sinden Ege Üniversitesi'ne trampa yolu ile geçen Sirkehane, 1990' lı yıllara kadar konut olarak hizmet vermiştir. Son yirmi yıllık süreç içinde büyük bir bölümü yıkılmış olan bina 2010 22.06.2010 tarihinde tamamlanan yenileme sonucunda "E.Ü. Balkanlar ve Anadolu Giysileri Müzesi" olarak faaliyete geçmiştir. Kültür Bakanlığına başvurulmuş ve Bakanlık denetiminde özel müze olarak açılmasında sakınca olmadığı belirtilmiş ve 02.11.2010 tarihinde onaylanarak özel "EGE ÜNİVERSİTESİ ETNOGRAFYA MÜZESİ" adını almıştır.

Kültürümüzün böyle müzeler sayesinde korunuyor olması çok güzel. Tarihsel kıyafetleri, farklı yörelere ait elbiseleri,eski müzik aletlerini sergilemişler. Daha önce hiç görmediğim müzik aletlerini gördüm. Özellikle Hindistan'a özgü olan bir müzik aleti çok ilgimi çekti. gitara benziyordu ama biraz daha küçüğü ve üstünde 3 tane aynası vardı. Eski döneme ait bir enstrüman olduğu için  telleri yoktu. Eserin özelliği bozulmasın diye yeni tel de takılmamıştı. Herkes bir kere gidip görmeli bence...




7 Kasım 2016 Pazartesi

Üniversitede ilk sınav günü acaba nasıl olacak diye çok heyecanlanmıştım.biraz da sınava çalışmamamın stresi vardı tabi.Sınıfa girdim ve arkadaşlarımla konular hakkında konuştuk. Bir anda Fırat Hoca çıkageldi ve sınav kurallarını bize açıkladı.

SINAV KURALLARI

1)Sınıf sıraları aralarında boşluk kalacak şekilde sınav sorumlusu gelmeden düzenlenir.
2)Elimizde olan derse ait her şeyin çantamıza veya öğretmen masasında olması gereklidir.
3)Cep telefonu sessize alınmalıdır.
4)sınav sorumlusunun belirlediği düzene göre itiraz etmeden oturmak.
5)Öğrenci kimlik kartı masa üzerinde her zaman bulunmalıdır.
6)Sınav araç gereçleri tam olmalı arkadaşlarımızla araç gereç alışverişi yapmamalıyız.
7)İmza listesi önden arkaya arkadan öne doğru dolaşmalıdır.
8)Sınav erken bitse dahi imza atmadan çıkmak yasaktır.
9)Sınav salonundan çıkana kadar sınav hakkında konuşulmamalıdır.
10)Sınava geç gelinmesi durumunda ek süre verilmeyecektir.
11)Daha önceden kalmış dahi olsa duvarda veya masa üzerinde yazı bulunmayacak.

QUİZ DOĞRU VE YANLIŞLAR

İlk soruda soruyu anlayamadım. Daha sonra devamsızlık geldi aklıma sadece. İkinci soruda bütünleme sınavını tanımlayabildim ama bazı yanlışlarım vardı. Üçüncü soruyu tam teşekküllü hastanelerden alınan raporlar diye cevaplamıştım. Gününü belirtmemiştim. Dördüncü soruyu yanlış anlamışım o yüzden sınırsız yazdım. Beşinci  sorunun cevabını okuduklarımdan değil üniversiteye geldiğimde yapılan duyurulardan yola çıkarak cevapladım. Altıncı sorunun cevabı 1.80 di ama ben 2 yaptım. Yedinci soru en rahat cevapladığım soruydu. Çünkü daha önceden de bilgiye sahiptim.

DERSTEN ÖĞRENDİKLERİMİZ


               Sınav kurallarının neler olduğunu, neler yapıp neler yapmamamız gerektiğini öğrendim. Hatta bir şey daha öğrendim çalışmadan olmuyormuş üniversitede…

5 Kasım 2016 Cumartesi

Ege üniversitesi tiyatro topluluğu tarafından “Geyikler Lanetler” isimli tiyatro canlandırıldı. saat 19:00’da  Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Uzun bir kuyruk vardı gittiğimizde inanamamıştım bu kadar insanın tiyatroya gelmiş olmasına. Hatta önceden izleyip tekrar izlemeye gelenler de olmuştu.bizim için başta bir ödevden ibaret olan tiyatro izleyince özelleşmişti. Murathan Mungan’ın yazdığı oyun, kendilerine bir yurt bulmak için geyikleri yerlerinden eden aşiret ile orman cinleri arasındaki lanet,  öyküsünü anlatıyor. Oyundaki lanete göre, yanlışlıkla hamile bir geyiği vuran beyin hanımı lanet yüzünden hamile kalamaz. Hamile kalmak için cinlerle anlaşma yapar. Doğan’ın oğlu olan Mustafa ise büyüyüp ilk avına çıktığında ruhu geyik olan Cudana’ya âşık olur. Yemeden içmeden kesilir, yatağa düşer. Onun için endişelenen Hazer Bey ile Kureyşa efsuncuları çağırırlar. Efsuncular Cudana‘yı bir kadına dönüştürürler.
 Mustafa ile Cudana evlenir. Cudana daha önce geyik olduğu için hamile kalamaz. Kureyşa’nın tavsiyesi üzerine hamile kalmak için dağlara gidip insan başlı yılanı bulur. Yılan eğer gözlerinden vazgeçerse hamile kalacağını söyler. Cudana gözlerinden vazgeçer, iki çocuğu olur. Gözlerine vurulmuş olan Mustafa Bey ona yüz çevirir. Cudana Mustafa’yı lanetler. İkizler büyüyüp babalarıya birlikte ava çıktıklarında babalarını geyik sanarak öldürürler. Cudana’nın oğlu Kasım yedi sene önce ortadan kaybolmuştur. Soyun devamını sağlaması için, Kasım’ın ikiz kardeşi, Kasım’ın eşi olan Suveyda ile evlenir.  Nasır ve Suveyda’nın oğlu olan Sidar’ın sünnet düğününe Kasım çıkagelir. İki ayrı lider olamayacağı için dövüşmeye başlarlar. Nasır galip gelir. Cudana’nın sağ gözü, Kasım’ın ölümüyle birlikte yeniden açılır.
Tiyatro genel olarak güzeldi. Başta bir şey anlamamıştım ama isimler ve konu tam oturunca tiyatro anlamlandı o an benim için. Tiyatrodaki beni en etkileyen nokta hatta herkesi etkileyen bölüm Cudana’nın tiratıydı. Hatta orda alkış aldı. Ayrıca tiyatrodaki ek müzikler ve oyuncuların seslendirdikleri şarkılarda çok iyiydi. İyi ki geldim dediğim bir tiyatro oldu. Tiyatroya karşı olan önyargılar kırılmalı bence. Sinemadan daha çok zevk veriyor. İlk tiyatroya ilkokulda gitmiştim. Bir çocuk oyunuydu. Şu an daha iyi anladım. Herkes en az bir kere tiyatroya gitmeli bence.